Review Eco Era doekjes van Susan van “het leven is zo leuk”

Review Eco Era doekjes van Susan van “het leven is zo leuk”

 Wegwerp doekjes versus wasbare doekjes

 

 

In de afgelopen 4 jaar zijn er al heel wat pakken billendoekjes door heen gegaan. Wel altijd gekozen voor doekjes waar geen schadelijke stoffen in zitten en die enigszins niet heel slecht zijn voor het milieu.

Ik heb wel eens verpakkingen gelezen van verschillende billendoekjes en daar werd ik niet echt heel blij van. Oprecht snap ik niet dat fabrikanten zoveel schadelijke stoffen kunnen verwerken in producten die later gebruikt worden op de tere huid van onze kinderen. Dan bestaan er ook nog zoiets als ‘’’snoetepoetsers’’ heb je die wel eens goed geroken? Ik snap heel goed dat je je kinderen niet met een smerig gezicht laat rondlopen of met van die groene bellen tussen neus en lip. Wij hebben er altijd voor gekozen om de gezichtjes en handen schoon te maken met een washandje. Dat deden onze ouders vroeger toch ook? Toch bleef het altijd wel een beetje knagen dat er zo veel billendoekjes verbruikt werden. Toen werd ik benaderd door Eveline van Eco Era met de vraag of ik haar wasbare billendoekjes zou willen uitproberen. Heel eerlijk? Ja ik heb even getwijfeld of dit wel wat voor mij zou zijn. Want, ja kidskunnen heftige volle luiers hebben en dan hebben we het niet over de plasluiers natuurlijk. Ik ben iemand bij twijfel kan ik het altijd proberen. Is het niks voor mij dan weet ik dat ook weer en zijn we een ervaring rijker.

Eveline is een vrouw die hart en ziel stopt in deze fantastische shop. Ze is Eco Era begonnen omdat ze echt de volle overtuiging heeft dat het anders moet en ook zeker kan. Met kleine stapjes naar een schoner en duurzamer wereld. Naast wasbare billendoekjes verkoopt ze nog een heleboel mooie andere producten. Klik hier (www.Eco-Era-store.com)  om een kijkje te nemen op haar website. Alle producten zijn handgemaakt hier in Nederland en straks ook in Spanje. Want dit toffe gezin gaat verhuizen naar Spanje om hier te gaan wonen aan het strand en dicht bij de stad. De Nederlandse shop blijft gewoon bestaan en ook blijft ze alleen maar organic katoen en bamboetextiel gebruiken.

Ik mocht twee setjes uitkiezen. Een setje om te gebruiken als billendoekjes en een setje voor om de handjes en gezichtjes mee te kunnen poetsen. Ik kreeg er ook een hele handige waterspuit bij om te vullen met water en een flesje met kamille olie voor een verachtende werking. De ene kant van het doekje is van hydrofiel en de andere kant van een hele zachte badstof. Het leuk is dat je stof combinatie helemaal zelf kan samenstellen.

We zijn nu een paar weken verder en ik moet zeggen dat ik fan ben geworden van de doekjes. Wanneer Sam een grote poepluier geeft veeg ik het eerst wat af met wc-papier. Want dit kan je gewoon door het toilet spoelen omdat het afbreekbaar is en gewone billendoekjes niet omdat hier veel plastic in zit. Daarna maak ik het wasbare billendoekje nat met de waterspuit en veeg ik de rest schoon en kan het doekje in de was. Wel spoel ik het doekje eerst nog even om voor dat ik het in de wasmand gooi. In de waterspuit doe ik altijd een paar druppeltjes van de kamille olie.

Doordat de setjes verschillende stofjes hebben weet ik welke ik voor de billen kan gebruiken en welke voor de handjes/gezichtjes. We gaan binnenkort ook een paar dagen op vakantie en dan gaan de doekjes ook zeker mee. Mocht er onderweg een luier verschoont moeten worden dan kan ik met de waterspuit het doekje vochtig maken. Super easy en heel erg duurzaam!

Bedankt Susan voor deze mooie review, zijn jullie benieuwd naar Susan en wat ze nog meer doet? 
Volg haar op Instagram! 

 

 

 

 

 

 

 

 

Back to blog